Pea tühjaks. Kui oleme ärevil, täitub pea muremõtetega ja need mõtted sattuvad nõiaringi, millest on keeruline välja murda. Visualiseeri, kuidas paned kõik mõtted ükshaaval õhupalli sisse ja saadad selle lendu. Või võta paber ja pliiats ning lase kõik endast niimoodi välja, järjest ja sõnu valimata. Peamine on oma mõtted teadlikult mujale suunata.

Julgusta end. Innustavad tsitaadid ja positiivsed ütlused pole pelgalt kruusi või t-särgi pealt lugemiseks. Sõnades peitub energia ja headel sõnadel on ka vastav efekt. Sul on valik, kas jääda hirmu ja paanika sisse või olla sellest üle. Proovi endale sisendada, et sa valid üle olemise, sa otsustad lõdvestuda ja rahuneda.

Istu. Kui oleme ärevil, võib meid vallata paanika ja me ei tunne end enam oma kehas kohalolevana. Kardame ühe koha peal olla, sest mõistus tahab öelda, et on ohtlik oma tunnetega omaette ja paigale jääda. Aga just viimane võib vastupidiselt tekitada turvatunde: teadlikult rahunemiseks maha istudes, mitte ringi joostes väldime võimalust endale või kellelegi teisele liiga teha ning ärevus möödub oluliselt kiiremini, sest aju saab signaali, et otsustasime puhata ja lõõgastuda.

Koputa.Pane käsi rusikasse ja hakka õrnalt, kuid tuntavalt ja ühtlases rütmis endale rinna keskossa, rangluude juurde koputama. Ühtlane rütm ja keskendumine maandavad ärevust enne kui arugi saad.

Allikas: byrdie.com