Ja siis muidugi vastutulevad autotuled. Need pimestavad niigi ja kui see juhtub veel vihmasajus või udus, teeb iga väiksemgi veepiisk kõik selleks, et sul oleks võimalikult raske näha, kes sõidab, kes seisab ja kes nende vahel koeraga jalutab.

Niisugune pidev pingutus võtab läbi nii füüsiliselt kui vaimselt ja on ohtlik nii sulle endale kui teistele.

Zeiss on välja töötanud spetsiaalselt autojuhtidele mõeldud DriveSafe-prilliklaasid, mis muudavad pimedas sõidu mõnusamaks ja turvalisemaks tänu kolmele erilisele omadusele, mida uued tehnoloogiad võimaldavad.

1. Lääts arvestab sellega, et hämaras ja pimedas on silma pupill suurem

Sul võivad olla ideaalsed tavaprillid, aga kui väljas hämardub ja pupill suureneb, siis su nägemisteravus kahaneb. See tähendab, et pimedas võib sul vaja minna tavapärasest tugevamaid prille.

DriveSafe-prillid aga „näevad” valguse-pimeduse vahet ning kompenseerivad sellest tuleneva moonutuse.

2. Vastutulevate autotulede pimestav toime kahaneb kuni 64%

Just siis, kui silmad on pimedusega harjuma hakanud ja tundub, et sõiduoludel pole väga vigagi, tuleb vastu teine auto. Veoauto. Lisatuledega. Ja juht on kaugtuled peale unustanud. Ah jaa, vihma hakkas ka sadama.

Vastutuleva auto tuled on hämaras ja pimedas liiklemisel üks intensiivsemaid segajaid, mis nõuab niigi pinges silmadelt üha uuesti ja uuesti pimedusega harjumist. DriveSafe-klaasid vähendavad tulede valgusvihku kuni 64%.

3. Silm kohaneb kiiremini, kui pilk liigub teelt autosalongi ja tagasi


Tahes-tahtmata liigub autojuhi pilk lisaks sõiduteele lühiajaliselt ka salongis ringi – näidikud armatuurlaual ning nupud ja lülitid keskkonsoolil nõuavad tähelepanu küll vaid sekundi murdosaks, ent sellest piisab, et fookus kaoks. Suunates pilgu uuesti teele, peavad silmad lisatööd tegema. DriveSafe-prilliklaasid pehmendavad seda üleminekut ning silmad väsivad vähem.

DriveSafe-prillide tellimine


Kui WRC-autoga sõtimiseks pead sa olema rallipiloot, siis WRC-vääriliste DriveSafe-prillide kandmiseks – nagu teeb näiteks Thierry Neuville – piisab alustuseks sellest, kui broneerid Pro Optika veebilehel aja tasuta nägemiskontrolliks ja konsultatsiooniks.

Pro Optika veebilehe aadress on prooptika.ee/autojuhid.

Jaga
Kommentaarid