Kas oled kunagi märganud, kuidas mehed ja naised oma pead pööravad, kui nende nime öelda? Proovi seda ja võid tähele panna, et samal ajal kui mees pöörab kogu oma keha, pöörab naine vaid oma kaela. Põhjus peitub selles, et naiste lihasstruktuur on meeste omast elastsem.

Ole aga oma kaelaga ettevaatlik, sest hiljuti Loyola ülikooli poolt läbi viidud uuringust selgus, et kuigi naiste kaelad on liikuvamad, esineb neil ka meestest rohkem kaelavalusid.

Naistel on magades tundlik kuulmine

Selle põhjuseks on evolutsiooniline protsess. Naised on magades häältele tundlikumad, et nad kuuleksid läbi une nutvat last. Hea uudis on see, et tundlik kuulmine toimib vaid kõrgete helide puhul. Seega, vaikse tooniga rääkimine ei tohiks naisi üles äratada. Selle nähtuse ebaõiglane pool peitub selles, et naised kannatavad meestest suurema tõenäosusega unehäirete käes.

Naised on ratsionaalsemad kui mehed

Vastupidiselt levinud arvamusele, et naised on emotsionaalsemad ja mehed ratsionaalsemad, on reaalsus tegelikult vastupidine. Paksu ajukoort on seostatud parema tulemusega mitmetes kognitiivsetes ja üldistes intelligentsuse testides. Kas teadsid, et naise ajukoor on mehe omast tunduvalt paksem?

Samal ajal on aga meeste ajumaht naiste omast suurem, mis mängib rolli nii emotsioonides kui otsustusvõimes.

Naised suudavad luua teiste inimestega sügavamaid sidemeid

Selle põhjus peitub naiste kõrgemas oksütotsiinitasemes. Oksütotsiin on niinimetatud armastuse hormoon. See on seotud lähedaste sidemete loomisega, tugevdades suhteid ja leevendades stressi. Oksütotsiin on vastutav ka ema ja lapse tugeva sideme eest, mängides ka rolli imetamises.

Naiste kehad muutuvad 20ndates eluaastates pidevalt

Kui sul olid hullumeelsed ja ebatervislikud teismeliseaastad, siis pole veel hilja oma elustiili muuta. Naiste kehad kasvavad ja muutuvad ka kahekümnendates eluaastates. Seega jätka julgelt banaanide ja mandlite söömist, kuna neis leidub palju kaltsiumi, mis aitab luid tugevamaks muuta. Ka lihaseid tugevdav treening aitab seda saavutada.

Suure tõenäosusega muutud 20ndates ka otsustusvõimelisemaks, kuna sinu eesajukoor on veel arenemas.

Naistel on loomingulisusele parem eelsoodumus kui meestel

Aju on justkui võrgustik, milles peitub palju ühendusi. Uuringud on näidanud, et naiste ajudes olevad võrgustikud on omavahel tugevamas seoses kui meeste omades.

See tähendab, et naised on põhjuslike seoste loomises tugevamad, kuid samal ajal harjuvad ka rutiiniga tunduvalt kiiremini.

Euroopa naistel on meestest heledam jume

Värskelt avaldatud uuringust selgus, et Euroopa päritolu naistel on kaks korda suurem tõenäosus olla loomulikult blond kui meestel. Teadlaste arvates on selle põhjuseks asjaolu, et need blondid geenid, mis olid naistel sündides on nende puhul püsivamad ja kipuvad meestel tihtipeale kaduma. Teadlased on lisaks spekuleerinud, et selle põhjuseks võib olla ka evolutsioon. Nimelt on blondid naised suurema tõenäosusega suhetes edukamad ning mehed on suurema tõenäosusega naistega edukamad, kui neil on tumedamad juuksed. Hetkel kutsuvad teadlased seda veel „põnevaks müsteeriumiks.“

Allikas: Bright Side