Seekordne FIBIT oli ühtpidi kummarduse traditsioonidele, pakkudes publikule klassikalist moeetenduse vormi, kuid samas ka lahendada see värskes võtmes, defineerides ilu uut moodi. Meie soov oli inspireerida publikut mitte ainult leidma tippstilistide poolt hiilgavalt kokkusobitatud komplektidest inspiratsiooni oma kevadgarderoobi, vaid ka mõtlema sellele, et ilu ei tohiks defineerida liiga kitsalt,“ sõnab Viru Keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Kristel Sooaru.

Moeetenduse seadsid lavale armastatud stilistid Johanna Eenma ja Kenneth Bärlin. „Maailm ise oma erinäolisusega oli mulle seekordseks inspiratsiooniks ja Viru Keskuse moekauplused võimaldasid ideedel vormuda selliseks, nagu seda äsja nägime,“ ütles stilist Kenneth Bärlin peale FIBIT etendust.

Ta lisas, et kombineeris julgelt mustreid, tekstuure, värve ja kümnendeid, meenutades reisidelt ja ka siitsamast kodusest rannast saadud impressioone. „Segasin meeste ja naiste rõivaid orgaaniliselt omavahel, kuna see peegeldab tänapäeva kosmopoliitsust,“ sõnas Bärlin.

„Ilu peitub enesekindluses, nii nagu laval tõestas särav Kelly Sildaru. Ilusana soovime end tunda olenemata ajast, vanusest või kleidinumbrist,“ tõdes Sooaru.