Terapeut soovib inimestele õpetada, kuidas kasutades vabastavat hingamist saab tõsta immuunsüsteemi ning heaolu, et tugevdada tervist. Seda saab igaüks teha iseseisvalt kodus.

Hingamisharjutus immuunsüsteemi tõstmiseks

1. Istu mugavalt, mõlemad jalad vastu maad, või lama põrandal (mitte voodil). Sule silmad ja aseta mõlemad käed mõlemale poole naba. Lõõgastu.

2. Pane keeleots kahe esihamba taha pehme naha vastu ja hoia seda seal kuni harjutuse lõpuni.

3. Hinga viieni lugedes aeglaselt sisse. Tunne, kuidas õhk täidab kopsude ülemise kolmandiku, seejärel keskosa ning lõpuks voolab alumisse kolmandikku. Seepeale peaks olema ka kõht paisunud ning sõrmede vahel olema suurem vahe.

4. Hoia hinge kinni, lugedes viieni, ja seejärel hinga välja rahulikult lugedes viieni. Tunne, kuidas sinu kopsud kokku surutakse, kõht kahaneb ning sõrmed liiguvad üksteisele lähemale.

5. Hinga järjest viieni lugedes sisse, hoia hinge kinni viieni lugedes ja hinga välja viieni lugedes. Niimoodi kaheksa korda ning lõdvestu.

Seda harjutust on soovitav teha korra päevas ennetava meetodina. Paraneb üldine energiatase, immuunsüsteem tugevneb ning seedimine töötab tõhusamalt. Samuti loob see harjutus kehas hapniku ja süsihappegaasi vahelise tasakaalu. Aitab stressi ja väsimuse vastu, leevendab ärevust, peavalu ja külmetushaiguste vaevusi.

Hingamisprotsessis läbi teadvustamise ja ühendatud hingamise vabastame need sisemised takistused, mis panevad soovide väljendamisel tagasi hoidma ega luba armastusel ellu saabuda.