1. Matkamine

Kõndimine on meile hea, see on fakt. 2013. aastal Harvardis läbi viidud uuringust selgus, et osalejad, kes kõndisid reipalt ligikaudu 35 minutit päevas, viis päeva nädalas, tulid depressiooniga paremini toime.

Kui tahad enamat, siis planeeri oma kõndimine rohelusse. Ajakirjas International Journal of Environment Research and Public Health avaldatud uuring kinnitas, et isegi rohealade fotode vaatamine leevendas inimeste stressitaset. Nii et ühenda kõndimine ja loodus ja mine matkama!

2. Tantsimine

Tantsimine on hea kardiotreening, mis tähendab, et see teeb südamele head, kuid ühtviisi hästi mõjub lõbus tegevus ka vaimsele tervisele. 2015. aastal ajakirjas PLOS One avaldatud uuringust tuli välja, et tantsimine leevendab ärevustunnet, tõstab enesekindlust ja soodustab meie vaimset heaolu. Lisaks on see lõbus!

3. Jõutrenn

Tuleb välja, et füüsiliselt tugevamaks saamine muudab sind ka vaimselt tugevamaks. 2018. aastal ajakirjas JAMA Psychology avaldatud ülevaade erinevatest tugevuse ja vastupidavuse teemadel tehtud uuringutest tõi välja, et regulaarne raskuste tõstmine leevendas depressiooni sümptomeid ja vähendas riski tulevikus depressiooni küüsi langeda. Huvitav oli tõsiasi, et polnud suurt vahet, kas jõusaalis käidi kaks või viis korda nädalas.

4. Jooga

See pole kuigi üllatav, et just jooga on üks treeningutest, mis aitab tuju tõsta ja meelt rahustada. On kindlaks tehtud, et regulaarne jooga harrastamine aitab kehal stressiga paremini toime tulla.

Allikas: PureWow