Tekst: Märt Miljan

Mõne aasta pärast on võimalik sisse skännida ka oma mikrobioota kohta käivad andmed ja saada soovitusi toidulisanditeks ja nahahoolduseks ka selle info alusel.

Juba praegu on olemas ka äpid, mis aitavad valida sobilikuimad dekoratiivkosmeetikat rikastatud reaalsuse abil (AR, Augmented Reality), kus uusi toone saad proovida enda nahal virutaalselt. See hõlbustab toodete valmist poes ja ostmist internetist. Näiteks üks maailma suurimad ilukette Sephora pakubki juba võimalust proovida dekoratiivkosmeetikat poes vastavate ekraanide abil.

Tegijad, kellel silma peal hoida:

YOUCAM MAKEUP. Äpiga on võimalik proovida eri soengustiile, meiki ja analüüsida oma naha seisukorda. Seda liikuvalt 3D liitreaalsuse tehnoloogia abil. USAs on saadaval ka YouCam Shop, kus on võimalik dekoratiivkosmeetikat enne ostmist virtuaalselt proovida ja sellega on liitunud juba üle 120 brändi

ALEX&TAY. Los Angleses asuv firma pakub võimalust endale ise küünelakk luua. Uude mikropartiisid tootev tehnoloogia annab võimaluse valida 16 miljoni värvitooni seast ja iseendale signatuurlakk luua.
alexandtay.com

MAP MY GUT. See teenus pakub võimalust kaardistada ära oma mikrobioota ja hiljem saadud info alusel toitumise või nahahoolduse valikuid teha. mapmygut.com

MODIFACE. Üks peamisi tegijaid ilumaailma AR tehnoloogia vallas on bränd ModiFace, mille ostis ära globaalne nahahooldushiid L’Oréal. Nende AR tehnoloogia on sisse ehitatud ka uude Samsung Galaxy 9 ja 9+ telefonidesse, mis pakuvad näotuvastust.

Proovi ise: AppStore

LOE VEEL:

Ilumaailma tulevikutrendid: looduskosmeetika liigub lähiaastail uuele tasemele