Stiil.ee kohtus moenädala avapäeva eelõhtul mees- ja naiskonnaga, kes kolme tunni jooksul esimese etendustepäeva keerukaimad soengud läbi vaatasid just selleks eesmärgist koostatud kataloogi piltide abil ning tiimijuhi Massimo Morelli nõuannete järgi siis harjutama asusid, et kiirel showpäeval kõik veatult sujuks. Kiirete ettevalmistustundide vahel vestlesime Kevin Murphy värvispetsialist Courtney Cochraniga, kes avastas oma juuksehuvi väga noorelt: tema esimeste katsetuste osaliseks said ema, isa, vend, nukud ja koeradki ning juba õige pea avastas ta keldris minisalongi sugulastele ja perele, kust edasi viis tee ta ilukooli ja läbi mentori soovituste just koolitamise suunda, olles tänaseks 10 aastat juba profitasemel tööd teinud.

Rääkisime temaga nii poppidest värvitrendidest kui sellest, mis on kõige hullem asi, mida inimesed oma juuste kahjuks teha saavad. Loe ja pane kõrva taha!

Tekst: Merje Merdik

Täna Kevin Murphy juuksevärvispetsialistina tegutsev Courtney tõdeb, et kuigi sotsiaalmeedia on täis aina huvitavamaid juuksevärvimise tehnikaid näitavaid videoid, siis tema midagi sellist endale ei luba.

Mulle meeldib töötada puhtalt, mulle meeldib, kui mu värvipaigutus on selge, isegi kui töötan korraga mitmete värvidega. Eelistan neid hoolega paigutada, kuhu soovin, et need peegeldaksid valgust ja varje just seal, kus vaja.

Mis on järgmine suund. Kas pastelsed ja värvilised juuksed sobivad kõigile ja jäävad populaarseks?

Need jäävad kauaks. Su juuksed esindavad alati sind ja seda, kes sa oled - see on võimalus end väljendada. Kõik sõltub, kuidas seda teha. Mulle meeldib loomulik juuksetoon enam, aga see ei tähenda, et loomulik pastell ei oleks kena või loomulike toonide omavahel kombineerimine, et see oleks kirgas ja kaunis.

Me näeme pastelle ja neid imelisi värve kaua veel, aga usun, et suund on neid rohkem nähtamatumalt, sulanduvalt ja kantavalt kasutada, eriti kui oled pesen-ja-lähen tüüpi naine, nähes samas välja väga hoolitsetud ja elegantne.

Mis on kõige pöörasem asi, mida sa kellegi juustega teinud oled?

Mulle meeldivad enim värviparandused - kui keegi on olnud näiteks peast kirju või kollane blond ja siis ma saan nad muuta ilusaks blondiks. Need on minu lemmikud, sest 8 tundi hiljem näen ma tulemust, mis on väga palju kaunim.

Mulle meeldib väga ka soenguid teha, sest päeva lõpuks saab selle maha pesta ja tõeliselt piire nihutada ja eksperimenteerida.

Mis on pööraseim asi, mida sa ise oma juustega teinud oled?

Olen olnud kõiki vikerkaarevärve. Mulle meeldib oma juukseid ise heledaks värvida, sest mu värvispetsialist pole nõus seda kunagi tegema. Seepärast ongi mul hetkel lühikesed juuksed, et värvisin neid liialt palju ise heledamaks. Mulle meeldib katsetada. Mulle meeldib olla blond, lähen paar korda aastas blondiks lausa... ja siis jälle brünetiks. Teistega ma nii ei tee, aga endaga küll. Värvin blondiks ja siis lähen oma värvispetsialisti juurde parandama. (Naerab.)

Kui kaua istub klient sinu toolis?

Sõltub ennekõike sellest, kui palju tal on juukseid ja mida ta soovib. Normaalne klient, kes käib 6-8 nädala tagant, on toolis 1,5-2,5 tundi, suurte värviparanduste ja muudatuste puhul aga võtab see terve päeva vahel, 8-10 tundi isegi.

Kuidas teha suuri juuksemuutusi õigesti?

Brünetist blondiks ühe päevaga lihtsalt ei saa, 6-10 tundi võib võtta, et jõuda poolele teele ja nii, et klient saab kantavate juustega välja astuda ja neid kaunina kanda, kuni järgmise korrani, mil muutusega edasi läheme. Ma veendun alati, et ka see poolele teele jõudmine ei oleks veider, vaid kaunis, et klient ei lahkuks oranžide juustega või kollastega. Mida aeglasemalt kas või ühe päeva lõikes ka liikuda nende protsessidega, seda parem on. Isegi kui soovitud lõpptulemust ühe päevaga ei saavuta, on tähtis rahulikult ja aega võttes tegutseda.

Mis on kõige valem asi, mida kliendid oma juustega teevad?

Blondeerivad ise oma juukseid, hoiavad värvi peas liiga kaua. Siis nad tulevad seda parandama, aga need ei ole enam päästetavad, nii et tuleb lõikus hoopis teha - sageli pole muud enam parata, sest nad on oma juuksed rikkunud.