Tegemist on kõige kuninglikumate peaehetega, millel on pikk ajalugu. Kuningas Charles III kroon kaalub 2,23 kilo ja kannab nime Püha Edwardi kroon. Seda kasutatakse ainult kroonimistseremooniatel. Uhke peaehe on tehtud kullast ja sametist ning on kaunistatud karvade ja juveelidega. Tegelikkuses on kuningal kandmiseks kaks erinevat krooni. Teine on kordades kergem.

Kuningas Charles III ja kuninganna Camilla

Kuninganna Camilla kroon on jätkusuutlikum. See on valmistatud kroonist, mis pärineb kuninganna Mary II kroonimistseremoonialt ning mida on ilustatud kuninganna Elizabethi kollektsioonist pärinevate juveelidega.

Tiaarad, mis tegelikult ei ole tiaarad

Printsess Catherine

Esmapilgul võivad printsess Catherine’i ja tema tütre printsess Charlotte’i peaehted kroonidena tunduda, kuid tegelikkuses see nii pole. Need on lillekroonid, mis pole päris tiaarad. Põhjus selleks võib olla ka see, et uus kuningas soovis tseremooniat veidi tänapäevalikumas võtmes. Printsesside peaehted on Alexander McQueeni moemaja looming.

Prints Louis ja printsess Charlotte

Kübarad

Pidulikul kuninglikul sündmusel katab naisterahva pead kaunis kübar. Neid võivad kanda kõik külalised. Loomulikult on kroonid ja tiaarad imekenad, aga tseremoonial oli näha ka silmapaistvaid peakatteid, mida kandsid nii erinevad Euroopa kuninglikud pead kui ka näiteks lauljatar Katy Perry.

Katy Perry

Eksperdid on esile toonud leedi Louise Windsori helesinise kübara, mis sobis ideaalselt kokku tema värvilise kleidiga. Taani kroonprintsessi Mary dramaatiline lilla ja Hispaania kuninganna Letizia kübarad pälvisid samuti palju tähelepanu.

Taani kroonprints Frederik ja kroonprintsess Mary
Hispaania kuningas Felipe VI ja kuninganna Letizia

Sinised kübarad olid kaunistamas ka Kreeka kuninganna Anne Marie ja kroonprintsess Marie-Chantali päid.

Kreeka kuninganna Anne-Marie, kroonprints Pavlos ja kroonprintsess Marie-Chantal

Ka kübaramood on mitmekülgne. Näha oli erinevaid tekstuure ja tülli, näiteks leedi Helen Taylori ja Poola esileedi Agata Kornhauser-Duda puhul.

Leedi Helen Taylor

Poola president Andrzej Duda ja tema abikaasa Agata Kornhauser-Duda

Veel mõned ilusad peakatted laupäevaselt pidupäevalt:

Rootsi printsess Victoria kuningas Carl Gustav

Hollandi kuningas Willem Alexander ja kuninganna Maxima

Monaco vürst Albert II ja vürstinna Charlene

Belgia kuningas Philippe ja kuninganna Mathilde

Jordaania kuninganna Rania

Allikas: The Cut

Jaga
Kommentaarid