Kui šampanja on jahutatud, kuivata pudel ära – nii ei libise see avamisel käest. Kasuta pudelisuult fooliumi eemaldamiseks korgitseri abi. Pudelitel on küll ka spetsiaalne aas, mille abil saad fooliumi ära tõmmata, aga tihti see murdub ega haara fooliumi endaga korralikult kaasa. Kui foolium on korrektselt eemaldatud, peaks olema selgelt näha kork ning selle metallist ümbris.

Võta salvrätt või köögirätik ja pane see pudelile ümber nii, et kork oleks kaetud. Ka selle nipi abil hoiad korgi ohtlikult “lendamise” ära. Tegelikult peaks ohutuse peale šampanjat avades rohkem mõtlema – kas teadsid, et pudelis on sees kolmekordne autorehvi rõhk?

Nüüd keera korgi ümber olev traat lahti ning suru samal ajal korgile – muidu võib see ootamatult lahti purskuda. Hoia pudelit 45kraadise nurga all. Eemalda vabanenud traat.

Ja jäänud on veel kork lahti saada! Paljud teevad vea, keerates korgi pudelilt maha. Õige on aga keerata hoopis pudelit! Korki keerates võib see pudeli sees või sisse puruneda – ja korgitükkidega šampanja pole just parim…

Kui pudel keerleb juba lõdvemalt ümber korgi, tõmba kergelt korki. Tõmba õrnalt, kuni pudelis olev rõhk surub korgi välja. Kui tunned, et rõhk on veel liiga tugev, suru õrnalt korgile, kuni see järele annab.

Toimides mainitud nõuannete järgi on sul alati šampanjapudeli üle kontroll. Serveeri šampanjat oma lemmikklaasides, kõige paremini tuleb maitse esile valge veini klaasides (mitte pikkades ja kitsastes klaasides). Proovi homme õhtul järele ja tarbi mõõdukalt!

Allikas: Town & Country