Vähem on rohkem

Nagu riiete puhul üldiselt, on ka trenniriiete puhul mustvalge kombinatsiooni eelistamine kindla peale minek. See muidugi ei tähenda, et kõik sinu spordiriided peaksid olema mustvalged... “Värvilaigud” pääsevad just monokroomsel taustal veelgi paremini esile! Mustvalged variandid on head ka veel seetõttu, et nii on neid lihtne ka trennisaalist väljaspool kanda – millal iganes sa tunned, et tahad midagi mugavat ja praktilist selga tõmmata. Seda enam, et mood soosib jätkuvalt vabaajarõivaid ja sõnapaar “sportlikult šikk” on endiselt ajakohane.

Nike'i uus must-valge trennikollektsioon pakub teravaid kontraste ja lõputuid stiilikombinatsioone, sobides kandmiseks nii jooksurajal, rühmatreeningul kui ta tänaval. Foto: Felix Laasme/Hooligan Hamlet

Minimalistlikule topile annab sportliku viimistluse inspireeriv sõnum. H&M, 12,99

Reeboki kollektsioonis on samuti must-valged rõivad olulisel kohal – sobita kokku retuusid (69,95) ja rinnahoidja (49,95).


Aksessuaaridel on ka trenniriiete juures oluline koht. Pulsikellalt saad treeningu vältel oma keha kohta jooksvalt infot – ja me ei pane pahaks, kui kannad seda ka pärast trenni. 199,90 pulsikell.com

Spordikotti valides lähtu sellest, millega koos sa seda kõige rohkem koos kannad. Kui sul on erinevaid ülerõivaid ja sa ei suuda kuidagi värviliste kottide seast meelepärast valida, vali hoopis midagi lihtsat, mis sobib sisuliselt kõigega. Converse, 30.- (sportsdirect.com)

Trenniriiete komplekt saab alguse – nagu iga muu riietuski – pesust. Eriti oluline on naiste jaoks leida korralik spordirinnahoidja, mis pakub treeningu ajal rinnale piisavalt tuge. Trennirinnahoidjate valik ulatub kergetest topp-tüüpi rinnahoidjatest tugevat toestust pakkuvate rinnahoidjateni ning valiku peaks tegema igaüks oma keha ja harrastatava spordiala järgi. Kehtib põhimõte, et mida suurem rind ja trennitempo, seda enam tuge vajad.

Kui sul on suur rind ja eelistad jooksulindil jooksmist või tempokaid intervalltreeninguid, siis peaksid valima kindlasti maksimaalset toestust pakkuva rinnahoidja – jälgi, et sellel oleksid korvid ning võimalikult kattev ja/või laiade õlapaeltega lõige. Väikesema rinnaga naised saavad edukalt kanda ka korvideta ning peenikeste õlapaeltega variante. Kui tegemist on aga väga intensiivset liikumist eeldava spordialaga (jooksmine, aktiivsed rühmatreeningud, pallimängud), on toestav rinnahoidja aga igas suuruses rinnaga naistele mugavam kui avarama lõikega rinnahoidja.

Et spordirinnahoidjat võimalikult kaua ilusana hoida, vali selle pesemisel jahe veetemperatuur ja spetsiaalne õrn pesuvahend. Väldi pesemisel pesuvalgendit ja -pehmendajaid, kuna see võib õrnu materjale kahjustada. Lisaks rinnahoidjatele kehtib see nõuanne ka teiste spordiriiete puhul.

Kui figuur lubab, saad rinnahoidjat kanda ka topina. Reebok, 54,95

Suure rinna puhul sobivad “sisse ehitatud” korviosaga rinnahoidjad, mis toetavad büsti maksimaalselt. LA Gear, 8,39 sportsdirect.com

X-lõikelise seljaosaga rinnahoidja on seljas väga mugav. Everlast, 12.- sportsdirect.com

Praktilistes toonides spordirinnahoidjat on teiste trenniriietega lihtne kokku sobitada. H&M, 24,99


Trennirõivas peab olema seljas nii mugav, et unustaksid selle olemasolu sootuks – vaid nii saad maksimaalselt sooritusele keskenduda. Püksid pole erand. Kõige praktilisemaks on pikad või poolpikad retuusid – kui sul on võimalus soetada vaid ühed püksid, võiksid need olla pigem neutraalses toonis, mida on lihtne erinevate toppidega kokku sobitada. Kui oled aga juba usinam treenija, võiks su valikus olla juba erinevates pikkustes ja stiilides pükse – iga treening nõuab veidi isemoodi lähenemist.

Kui armastad joogat, investeeri kvaliteetsetesse joogapükstesse. Reebok 64,95

Spordiriideid tasub lisaks spordipoodidele vaadata ka rõivakauplustest – nii mõnelgi brändil on trenniriiete kollektsioonid. H&M, 17,99


Kui sulle meeldivad värvid, siis ära loobu neist ka trenniriideid valides! Püksid Adidas, 79,95


Allikas: Laupäevaleht LP