Loe edasi ja saa teada viis valikut täiuslikuks lõunasöögiks, mis hoiavad sind kogu päeva energilisena ja toetavad ka kaalukaotust. Igas toidusoovituses sisalduvad toitaineterikkad juurviljad, lahjad valgud, kasulikud rasvhapped ja väike kogus süsivesikuid (piisavalt, et anda sulle energiat, aga mitte lisakilosid).

Kui soovid saavutada maksimaalset produktiivsust…
Üks kõige lihtsamaid strateegiaid on valmistada õhtusöögiks kaks portsjonit ja võtta üks neist järgmise päeva lõunasöögiks kaasa. Ühes toidukorras võiks sisalduda pesapalli suuruses koguses juurvilju (lehtkapsas, brokoli, rohelised oad, spargel, rooskapsas, suvikõrvits). Lisa ka lahjasid valgurikkaid toiduaineid nagu läätsed või oad. Võid valida ka mereannid või linnuliha. Lisa lõunasöögile ka pool tassi toitainerikast tärklist, näiteks maguskartulit, kinoad või pruuni riisi. Selleks, et hoida toidukord huvitavana, muuda toiduainete kombinatsioone ja lisa ka erinevaid vürtse ja maitsetaimi, kuid jäta üldised kogused samaks.

Kui sulle meeldib kodus toitu ette valmistada…
Vokiroog on alati kindla peale minek. Kuumuta keskmise suurusega pannil madalal kuumusel veerand klaasitäit hakitud sibulat ja kolmandik klaasitäit juurviljapuljongit. Nüüd lisa üks klaasitäis hakitud brokolit ja pool klaasitäit nii hakitud punast paprikat kui lillat kapsast. Riivi segusse üks küüslauguküüs, veerand teelusikatäit värsket riivitud ingverit, üks kaheksandik teelusikatäit tšillipipart ja musta pipart. Sega pidevalt, kuni juurviljad on pehmeks muutunud. Valguallikaks lisa vokirooga pool klaasitäit tükeldatud kanaliha ja pool klaasi ubasid. Serveeri koos poole klaasi pruuniriisiga ja kaunista poole klaasitäie mandlitega.

Kui sa hindad toidu juures peamiselt välimust…
See on tõsi, et sööme nii suu kui silmadega. Mitmed toitumisnõustajate ja personaaltreenerite toitumiskavasid järgivad inimesed on öelnud, et kauni väljanägemisega toidud aitavad neil oma eesmärkides püsida ja tervislikult toituda. Üks trend, mis on aga nii tervislik, maitsev kui ka kauni väljanägemisega, on ise valmistatud purgisalatid. Tee seda nii: täida purgi põhi keedetud kartulitükkidega või ahjus küpsetatud maguskartuli tükkidega. Järgmiseks kihiks lisa erinevaid rohelisi salateid ja kapsaid, lisades nende vahele ka kirsstomateid, riivitud porgandit ja kollase paprika viile. Kõige pealmiseks kihiks lisa vähesoolatud lõhefileed või pool klaasitäit keedetud läätsesid. Vahetult enne sööma hakkamist maitsesta salatit värskelt pressitud sidruniga. Postita Instagrami sellest üks kaunis pilt ja head isu!

Kui eelistad väljas süüa…
Tihti arvatakse ekslikult, et sushi on tervislik ja dieedisõbralik lõuna. Tegelikkuses aga sisaldub sushis kõige rohkem valget riisi, mille juurde on lisatud veidi valku ja juurvilju. Kui eelistad Jaapanipärast, vali hoopis salat, mis koosneb rohelistest salatitest, ingverist, tuunikalast, avokaadost ja pruunist riisist. Soovid Mehhiko toitu? Telli samuti salat, milles sisalduvad rohelised salatid, erinevad juurviljad, mustad oad ning kana või kala või taimse valiku puhul vaid oad, avokaado või guacamole.

Kui sul on vaja midagi maksimaalselt kiiret…
Sul pole aega istuda ja toitu kaua aega nautida? Võta snäkiks erinevaid juurvilju nagu porgand, lillkapsas, kurk ja seller. Söö neid guacamole või mandlivõiga. Lisa vajaliku valgukoguse kättesaamiseks pool tassi kergelt röstitud kikerherneid, kaks keedetud muna ja mõned viilud kana. Lisa eriliseks snäkiks ka mõned peotäied popkorni. Naudi!

Allikas: Health.com