Loomeprotsess on tema jaoks olnud seekord päris pikk. "Rukkilillest oleme kinni hoidnud kollektsiooni esimesest tootest lõpuni." 20ndate stiilis kleitidel on stiliseeritud kandiline ja abstraktne rukkilill. Hiljem, kui tulevad printmustrid, on nad naturaalsemad ja prinditud. Kolmandaks teemaks on tikandid, mis on ka saanud abstraktse kuju.

Tiina Talumehe jaoks on väga tähtis terviklikus ning konkreetse teema ümber keerleb tema iga kollektsioon. "Ajaloos arenenud lõiked on kõik stiliseeritud tänapäevaseks. Midagi ei ole üks-ühele võetud ega kopeeritud."

"Kui sa ei ole ühtegi kleiti ega kollektsiooni teinud, siis tahaksid teha kõike-kõike-kõike. Sama asi on pruutidega, kui nad pruutkleiti soovivad, siis nad tahakaid sinna ühte kleiti midaiganes panna kokku," tõdeb naine, et kollektsiooni loomine on samasugune. Vaja on end pidevalt sakutada turjast, et nüüd hoia tagasi, ära nihku teemast kõrvale. Tiina peas keerleb ideid rohkem kui ühte kollektsiooni mahub. Jõudlust ei ole ka nii palju, et kõiki ideid teostada. "Minu jaoks oli kõige keerulisem ja aeganõudvam, et panna paberile ja joonistada üles see, mis võiks kõnetada kõige rohkem ja olla kõige olulisem kandjate ja ostjate jaoks."

Kollektsioonis kasutab Tiina ka tülli. Kust aga jookseb piir, mil ta on naiselik ja mil liiga printsessilik? "See on tunnetuse küsimus. Jah, kindlasti teismeliste kollektsioon see ei ole. Sellest vanusest oleme möödas. Piiri ei ole võimalik sõnadesse panna. See on tunnetuse ja endast lugupidamise küsimus," tõdeb Tiina, et naiste puhul on sageli teemaks, et päris täpselt ei osata vananeda. "Hirmsasti tahetakse ka 50-aastaselt kanda seda 20-aastase kleiti. Mitte et seda ei võiks teha, aga peab arvestama sellega, mis muljet sa endast väljapoole pakud."

Vaata galeriist ja videost, kuidas käib moestuudios show'ks valmistumine ning milliseid kauneid detaile moelaval näha saab: