17.08.2018, 12:00
Augustikuise aiapeo retsept: tagurpidi peedipirukas fetajuustuga
Sumedad suveõhtud on kui loodud aiapidudeks. Menüü, mille saad juba eelmisel päeval ette valmistada, ja bufeelaud, millelt külalised ise söögipoolist haarata saavad, lubavad pidu nautida ka korraldajal endal.
FOTO:
Kaheksale
- 500 g noori peete
- oliiviõli
- rosmariinioksi
- 4 kuhjaga sl sibulamoosi
- 150 g fetajuustu
- 500 g pärmilehttainast
- soola-pipart
Pese peedid hoolikalt, lõika veerandikeks ja vala üle oliiviõliga. Pista sekka paar oksa rosmariini ja küpseta 180 kraadi juures u 25 minutit, kuni peedid pehmed. Koori peedid ja lõika sektorid pisut õhemateks viiludeks. Sega peediviilud sibulamoosiga ja maitsesta kergelt soola-pipraga. Vala segu õliga määritud 28 cm läbimõõduga ahjuvormi ja pudista peale feta. Kata sulatatud ja kergelt lahti rullitud lehttainaga. Küpseta 200 kraadi juures u 25 minutit, kuni tainas on kena ja kuldpruun. Kummuta pirukas alusele ja kaunista rosmariiniokstega.
Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2015. aasta augustinumbris.