Ahvatlev suve lõpu magusaretsept: ploomi-põldmarjagalett

Põhi:
- 275 g jahu
- 2 sl rafineerimata roosuhkrut
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 170 g võid
- 1 dl vett
- 1 tl vanilliekstrakti
Täidis:
- 400 g ploome (kivid eemaldatud)
- 125 g põldmarju
- 1 dl suhkrut
- 1 sl maisitärklist
- näpuotsaga kaneeli
Surista tainapõhja koostisained köögikombainis ühtlaseks tainaks või sega käsitsi kokku. Rulli tainas kahe küpsetuspaberilehe vahel u 0,5 cm paksuseks kettaks. Tõsta küpsetuspaberi abil ahjuplaadile ja eemalda pealmine paber.
Viiluta ploomid ning sega põldmarjade, suhkru ja tärklisega. Vala segu tainale ja tõsta ääred täidisele. Pudista soovi korral äärtele veel 1 sl suhkrut ja küpseta 200kraadises ahjus 20–30 minutit. Enne lahtilõikamist lase täielikult jahtuda, muidu võib sisu liialt vedel jääda.
Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2016. aasta septembrinumbris.