• 400 g koorimata rabarberit
  • 70 g võid
  • 150 g martsipani
  • 0,5 sidruni mahl
  • 4 muna
  • 1,5 dl rafineerimata roosuhkrut
  • 1 dl hapukoort
  • 0,5 sidruni riivitud koor
  • 100 g jahu
  • 50 g mandlijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • peotäis mandlilaaste

Määri u 26 cm läbimõõduga vorm võiga ja kata põhi äärest ääreni koorimata rabarberivartega. Suuremad varred võid poolitada ning järelejäänud jupid tõsta lihtsalt juba paika sätitud rabarberitele. Sulata väiksemas potis või ja lisa tükeldatud martsipan ning sidrunimahl. Sega hoolega nõrgal kuumusel, kuni saad ühtlase vedelama massi. Vala saadud segu vormi rabarberitele.

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa hapukoor, vanillsuhkur ja sidrunikoor ning enne kokku segatud jahu, mandlijahu ja küpsetuspulber ettevaatlikult munavahule. Vala tainas rabarberitele ja küpseta 180kraadises ahjus 25–30 minutit.

Tee noaga ring vormiääre ja koogi vahel, aseta serveerimisalus koogivormile ja pööra kiirelt kook alusele, vajadusel paar korda tugevamalt raputades. Lase pisut jahtuda. Enne serveerimist rösti kuival pannil kergelt mandlilaaste ja vala need koogile.

Kook sobib serveerimiseks nii soojalt kui ka külmalt. Hästi maitseb see ka koos vanillijäätisega.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta juuninumbris.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena
Jaga
Kommentaarid