Värskelt valminud kollektsioone esitlesid Montoni naisterõivaste peadisainer Hanna Haring, Ivo Nikkolo peadisainer Britta Laumets, Mosaici peadisainer Merle Lõhmus ning Baltmani peadisainer Antonio.

Kuldsele ja ootamatult soojale sügisele kohaselt domineerivad naiste kollektsioonides jõulised, ent samas soojad ja rahulikud toonid. Punase juhtimisel on väga olulisel kohal ka erinevad lillad ja roosad, aga ka kollaste erinevad varjundid ning roheline, mida leidub sel sügisel sügavast samblarohelisest kuni pastelse avokaadotoonini. Rahulik, otse loodusest tulev toon on Montoni naisterõivaste peadisaineri Hanna Haringu sõnul lihtsasti kombineeritav ka ülejäänud garderoobiga, pakkudes head alternatiivi harjumuspärasele mustale ja valgele. Ka Ivo Nikkolo peadisainer Britta Laumets ei saa rohelisest mööda vaadata, tituleerides selle lausa uueks mustaks.

Värvitoonide kõrval on väga olulised ka erinevad mustrid ja vintage’i ilminguid, mis on filigraanselt vormitud täiuslikuks sümbioosiks modernsete detailidega. Rõivaste lõikeid iseloomustavad eelkõige mugavus ning ülesuurus, põimides omavahel nii formaalseid ja sportlikke vorme kui ka kvaliteetseid kangaid ja ajatuid kujundeid. Materjalidest toovad disainerid välja luksusliku kašmiiri, mohääri ja pehme siidi, aga ka polüestri, puuvilla ja velveti. Kujunditest ja mustritest on kindlasti kõige silmapaistvam ruut, mis pakub sel hooajal väga erinevaid väljundeid. Lisaks on uue hingamise saanud ka ringid ja mummud, mis on lausa Ivo Nikkolo sügistalvise hooaja keskseks elemendiks.

Naistekollektsioonides on sügistalvisel hooajal pearõhk erinevatel kleitidel ja mantlitel, mida iseloomustavad nii balloonvarrukad ja kookonvormid kui ka üldine sobituvus ülejäänud garderoobiga. Mosaici naisterõivaste peadisaineri Merle Lõhmuse sõnul liiguvad suured ja avarad kleidid soojast suvest ka sügisesse, mille peale on avarama lõikega mantlid justkui loodud. "Rohkelt kombineerimisvõimalusi soosivad ka eriilmelised püksid, alates laiadest kulottidest ja villastest pükstest, kuni kitsamate, ent siiski äärmiselt kandjasõbralike printmustriga pükste ning teksasteni," täiendas Lõhmus.

Veel on kookonlõiget näha ka pihikseelikutel, mis lisaks trendikale välimusele ja äärmisele mugavusele, pakuvad rõõmustavalt palju mänguruumi ka nende kombineerimiseks ülejäänud garderoobiga. Ka Bastioni peadisainer Monika Randloo, kes uue hooaja oluliste märksõnadena toob välja naiselikkuse ja sensuaalsuse, ei saa mööda vaadata kasutajamugavusest, viidates sealjuures Bastioni kleitidele, mis sobivad imehästi töölt- peole kandmiseks.

Üldisele mugavusele lisavad veelgi tahumatut elegantsust sportlike detalide ja pidulike rõivaste kombineerimine, mille Baltmani peadisainer Antonio toob välja ühe selle hooaja olulisima teesina Baltmani kollektsioonis. Mõnel juhul isegi pisut üle võlli olevat stiili näeb Lätt taotluslikuna, eesmärgiga püüda tähelepanu ning hägustada rõivastele omistatud vanuselisi piire.