Puerto Viejo sarmikas ümbrus on tugevalt mõjutatud Jamaica juurtega elanik­konnast, kes sealses piirkonnas üsna rohkelt esin­datud on. Jamaicalased on lisaks vürtsikatele rooga­dele toonud endaga ka mõnusa murevaba elustiili, mis esindab eriti hästi Costa Rica motot pura vida. Otsetõlkes “lihtne elu” tähendab nii tere kui ka head aega, kuid on tegelikult palju enamat kui pelgalt fraas – see on elamise viis. Costa Ricat on nimetatud üheks kõige õnne­likumaks riigiks maailmas ja seda peamiselt seetõttu, et kohalikud oskavad elu stressi­vabalt võtta. Pura vida – ole õnnelik selle üle, mis sul olemas on.

Samuti hiilgavad costarica­lased ühe pikima oodatava elueaga maailmas. Esirinnas on Nicoya poolsaar, mis on üks maailma viiest nii­nimetatud sini­sest tsoonist, kus saja aasta vanuseks ela­mine pole kuigi haruldane saavutus.

Panama piiri äärne piir­kond pakub laiade ja valgete liiva­randade asemel märksa privaat­­semaid ja metsikumaid rannaribasid, mis on palmi­dega ääristatud ning kus vesi on sügavsinine ja võrratult kutsuv.

Interneti reisikirjades soovitatakse puhkuseks enamasti Vaikse ookeani rannikut, mistõttu ei ole Kariibi mere poolset osa vallutanud ohtrad turistihordid – sinna juhtunud puhkajad näivad pisut seikluslikumad ning eelistavad seljakotiga rändamist. Kuna vahemaad on lühikesed, on linnade ja randade vahel liikumiseks ideaalne ka jalgratas. Just seetõttu märkab teedel ohtralt rõõmsaid ookeanimärgade soengutega turiste, kes pura vida vaibi mõnusalt kaasas kannavad.