Mäletad veel neid pidudejärgseid öid, mil suure vaevaga niiskete salvrätikutega meiki üritasid eemaldada, ise pooleldi magades? Sellest paraku enam ei piisa. Kasuta õrna puhastusvahendit ja masseeri see ringjate liigutustega üle niiske näo, nii et puhastusvahend korralikult oma tööd saaks teha. Kui soovid, et protseduurist tõepoolest kasu oleks, pead olema põhjalik.

Ära unusta toonikut

Jälle see üks ja seesama küsimus: kas toonikut on tõesti vaja kasutada? Võid saada erineva vastuse sõltuvalt sellest, kelle käest küsid. Meie leiame, et kui su eelarves on toonikule vähegi kohta, on see näopuhastusrutiinis olulisel kohal. Võti peitub õrna ja niisutava tooniku kasutamises, mis rahustab nahka pärast näopuhastusvahendi kasutamist. Võid toonikut ka peopesa abil õrnalt patsutades näole kanda.

Kasuta koorijat

Kui sa ei ole veel enda jaoks näokoorijat avastanud, on viimane aeg seda teha. Kui juba kasutad koorijat, võid oma rutiini veelgi tõhusamaks muuta, koorides näonahka kaks korda nädalas, et eemaldada kõik surnud naharakud. Pole paha mõte ka aeg-ajalt kosmeetiku juures keemilises koorimises käia, näiteks iga kuue nädala tagant.

Salarelvaks on retinool

Pole kuigi suur üllatus, et suurem osa dermatolooge on ühel nõul, et just retinool on aine, mis aitab kõige tõhusamalt aega peatada. Retinool aitab kaasa rakkude uuenemisele ja suurendab kollageeni tootmist, nii et näonahk paistab siledam ja pehmem. Küll aga võtab retinooli toime avaldumine aega, nii et on mõistlik leida enda jaoks sobiv rutiin ja sellele truuks jääda.

Kaitse oma nahka päikese eest

Tõenäoliselt sa juba tead, kui oluline on naha kaitsmine päikese eest. Kolmekümnendates peaksid aga päikesekaitsele veelgi rohkem tähelepanu pöörama: hea oleks kasutada päikesekaitsekreemi, mille faktor on vähemalt 30 ja mis sisaldab lisaks näiteks tsinki või titaandioksiidi - need kaitsevad nahka keemilistest komponentidest paremini.

Kasuta silmakreemi

Silmad on küll hinge peeglid, kuid ühtlasi annavad silmad ka vananemisest esimesena märku. Kolmekümnendates eluaastates peaksid kasutama niisutavat silmakreemi, mis võiks ideaalis sisaldada ka retinooli, hüaloroonhappeid või kofeiini.

Allikas: PureWow