Sell, sell, sell. Siin mitte mingit muud maagiat ei ole. Kui on piisavalt kliente, kes on valmis sinu toote eest maksma, siis repeat. Siinkohal mängib muidugi olulist rolli toode ise ja selle teostus (kas see on reaalselt vajalik, kas see lahendab mingit probleemi, etc.), ning inimesed kes moodustavad sinu tiimi – ilma ühtselt toimivat tiimita on väga raske soovitud tulemusteni jõuda.

2. Milline on olnud sinu parim investeering, mis sa teinud oled?

Minu jaoks on inimkapital kõige tähtsaim vara – usun, et tuleb panustada nii enda oskuste ja teadmiste arendamisesse kui ka terve ühiskonna heaolu arengusse.

Sellega seoses minu parimad investeeringud on olen endasse ja Testliosse, ning samuti noorema generatsiooni innustamisse. Kui ma räägin sadadele ōpilastele ja neist kasvōi mōned üksikud saavad julguse alustada ettevōtlusega, siis on see meie ühiskonna jaoks suur vōit!

3. Mis nõu sa annaksid tudengitele, kes lõpetavad ülikooli ja suunduvad päris ellu?

Leia oma kirg. Ära anna liiga ruttu alla. Elu võib olla raske ja ettearvamatu, püüa olla sellegipoolest positiivne. Julge olla sina ise. Tee oma asja ja ära võrdle oma teekonda teiste teekonnaga. Ära lase end teiste negatiivsetest arvamustest ja kriitikast negatiivselt mōjutada. Ära karda eksida, õpi oma äpardustest. Ole hea inimene, aita teisi. Julge tegutseda.

4. Kui sa oled ületöötanud või kaotanud fookuse, mida teed?

Endal tuleb silma peal hoida. Testlio algusaastatel oli end lihtne startup maailma ära kaotada. Testlio oli minu jaoks 24/7. Kuid sain kiiresti aru, et selline mõtlemisviis on ohtlik. Kui oled tühjaks väänatud ei ole sinust kasu ei ise endale kui teistele. Läbipõlemine kahjustab nii tervist kui töö- ja pereelu. Seega vaatan, et alati oleks ka midagi muud peale töö – kas mõni hobi, sõbrad, pere jne. Ära jää üksi. Mind aitab ratsutamine, ning pere ja sõpradega aja veetmine.

5. Millised raamatud on muutnud sinu elu?

Ükski raamat pole otseselt minu elu muutnud, pigem on muutnud mind ikka erinevad elukogemused. Kindlasti on mind ka mõjutanud inimesed minu ümber.

Ma olen igast raamatust leidnud midagi õpetlikku aga ei saa öelda et just elumuutvat.

Vebinaril räägivad Kristel Kruustük (Testlio asutaja) ja Mailis Lintlom (Windoor AS juhataja ja omanik) oma edulugudest ja õppetundisest/läbikukkumistest oma ettevõtte arendamisel. Arutelu käigus käsitletakse teemasid:

  • Kuidas kasvatada oma ettevõtet ühe aastaga 100%?
  • Millised on ettevõtja võimalused ja ohud, kui ettevõtte areng on kiire?
  • Kuidas leida arengule suunatud suhtumise ja mõtteviisiga juhid ja töötajad?
  • Mis on eduka ja kiirelt areneva meeskonna retseptiks?