Tõeline ilu on aga palju enamat kui modellilik välimus. See tähendab kõikide enda omaduste aktsepteerimist ja iseenda armastamist just sellisena nagu sa oled. See kõlab küll klišeena, kuid tõeline ilu algab seestpoolt. Selle osadeks on enesearmastus, positiivsus, tedretähnid, enesekindlus, kortsud, venitusarmid, naturaalsed juuksed, sirged juuksed, lokkis juuksed, jonnakus, naermine ja nutmine – tõeline ilu ongi ebatäiuslik ja mitmekülgne.

Aeg on mõista, et ilu definitsioon pole see, kuidas teised seda näevad. Võta omaks järgnevad mõtted ning oled juba poolel teel tõelise sisemise ja välimise ilu aktsepteerimiseni.

Vaata inimesi, keda armastad

Esimeseks sammuks mõistmise suunas, et tõeline ilu tuleb seestpoolt, on vaadata oma lähedasi, neid, keda armastad. Mis on neil kõigil sinu jaoks ühist? Jah, sa armastad neid just sellistena nagu nad on. Just nende erilised omadused ja ebatäiuslikud küljed muudavad nad ilusaks ja ainulaadseks. Kui neil pole ka veatut modelli välimust, on nad sinu jaoks siiski perfektsed, eks?

Nüüd on oluline mõista, et ka nemad näevad sind just samamoodi. Nende jaoks oled sina see "ebatäiuslik olevus" ning nad soovivad, et sa ei muutuks mitte kunagi. Seega, miks peaksid siis oma pead vaevama ja end võrdlema nende ebarealistlike standarditega, mida meediast näed? See on täielik ajaraiskamine, kui tead, et oma lähedaste arvates sa juba oled täiuslik. Märka neid kui peegeldust iseenda ilust.

Aktsepteeri seda, mida sa ei saa muuta

Üks suurimaid vigu, mida me kõik teeme, on pidev iseenda vigade otsimine. Selle põhjuseks on meid ümbritsev meedia kuvand "täiuslikust inimesest". Ühel hetkel oleme veendunud, et meie kortsud, venitusarmid ja igasugused teised omadused peavad kaduma selleks, et oleksime ilusad. Tunneme end abituna ja oleme valmis tegema ükskõik mida, et soovitud tulemust saada.

Selle asemel, et tunda end halvasti asjade tõttu, mida sa muuta ei saa, aktsepteeri ja võta need omaks. Mõtle, et kui suudaksidki neid omadusi muuta, ei oleks sa enam sina ise. Kõik need kortsud, venitusarmid ja tedretähnid teevad sinust sinu.

Kohtle oma keha ja meelt armastuse ja hoolega

Kui oled võtnud omaks selle, mida sa ei saa muuta, on aeg keskenduda sellele, mida saad mõjutada. Kui arvad, et pead kaotama kaalu, võta selleks ette reaalseid samme nagu trenn ja tervislik toit.

Kui tunned, et oled viimasel ajal oma keha ja meele vastu karm olnud, võta endale südameasjaks piisavalt magada, värske õhu käes aega veeta ja enda eest hoolitseda. Kohtle oma keha ja meelt nii hästi kui vähegi võimalik.

Hinda end ja tee just seda, mis sinus head tunnet tekitab ja sinu elustiili paremaks muudab. Ära tee seda sellepärast, et tunned välist survet. Tee seda iseenda ja oma tervise ning heaolu nimel.

Keskendu oma positiivsetele omadustele

Selleks, et lõpetada muretsemine sellepärast, mida sa ei saa muuta, loo endale nimekiri positiivsetest omadustest, mida oma keha ja meele juures hindad. Selle lihtsamaks muutmiseks kujutle, et oled üks oma parimatest sõpradest ning pane kirja kõik need omadused, mis sind ilusaks muudavad. Iseenda headele omadustele keskendumine on üks parimaid viise tähistamaks oma tõelist sisemist ilu. See aitab ka lõpetada ebavajaliku negatiivsete omaduste ülemõtlemise ja üleanalüüsimise.

Iga kord, kui negatiivsed mõtted neist "ebatäiuslikest" omadustest sinu mõtted taas üle võtavad, loe see nimekiri uuesti läbi. Tee seda seni, kuni hakkad hindama oma imelisi omadusi.

Praktiseeri positiivset visualiseerimise tehnikat

See on alternatiiv eelmisele soovitusele ja lahendus olukorras, kui sinu mõtteid hakkab üle võtma negatiivne arvamus iseendast. Sulge silmad, hinga sügavalt ja kujutle end inimesena, kes on enesekindel, julge ning kelle teel ei seisa mitte miski ega mitte keegi ees. Sisenda endale, et oled just täpselt see inimene, keda visualiseerid. Korda seda nii tihti, kui pead ning peagi tõuseb ka sinu enesehinnang.

Ära võrdle end teistega

Selleks, et suudaksid võtta omaks enda tõelise ilu ning mitte võrrelda end reklaamfotodega, pead lõpetama iseenda võrdlemise teistega. Mida kauem seda teed, seda kauem jääd rahulolematuse ja abituse suletud ringi. Tea, et sa juba oled ilus ning sa ei vaja selle mõistmiseks kellegi teise kinnitust. Just ainulaadsus, eneseteadlikkus ja erilisus on see, mida meid kõiki ilusaks muudab.

Leia ilu oma ausas eneseväljenduses

Selle asemel, et keskenduda kõikidele muutustele, mis sinu kehas aastatega toimuvad, suuna oma mõtted positiivsele eneseväljendusele. Selleks võib olla näiteks teiste aitamine, nende probleemide kuulamine, erinevate kogukondadega suhtlemine, kirjutamine, muusikaga tegelemine, joonistamine – ükskõik, mis aitab sul oma tõelist potentsiaali rakendada.

Allikas: Herway