Ära võta ärgates kohe e-kirju lahti, kui sul on see võimalus. Sedasi raiskad aega, tekitad endale stressi ja annad sellega päevale kindla emotsiooni. Kui on võimalik, söö kõigepealt hommikust ja käi pesemas, sedasi saad end päevaks ette valmistada stressivabalt.

2. Liiguta end

Kui sa liigutad end pool tundi päevas, hakkavad hea tuju kemikaalid ajus tegutsema. Hommikune treening aitab sind ka paremini äratada, pealegi olevat see hea su mälule ja keskendumisvõimele. Sa ei pea midagi rasket tegema, tee pisut joogat või kükke.

3. Kirjuta üles

Kirjuta üles, mille üle sa tänulik oled. Selleks, et hommikused negatiivsed mõtted sinust võitu ei saaks, keskendu hoopis positiivsele. See aitab su stressi vähendada ja päevale julgemalt vastu minna. Kirjuta üles kolm asja, olgu need väiksed või suured.

4. Tee voodi ära

Voodi korrastamine tekitab tunde, et oled juba midagi saavutanud ja lisaks aitab korras voodi kogu ülejäänud toa ilmet palju kenamaks muuta. Kui juba üks ülesanne tehtud, on lihtsam teiste kallale minna.

5. Planeeri

Planeerimine aitab sul päeva edukalt õhtusse saata. Näiteks kui tahad hommikul joogat teha, pane õhtul juba trenniriided toolile valmis. Võta planeerimist kui iseenda aja austamist, sedasi saad vajaliku kõige efektiivsemalt tehtud. Esmaspäevad on niigi kaootilised, sedasi saad paanikat vähendada ja segaduse korral varem valmis tehtud plaanile toetuda.

Allikas: Huffpost