Olgu, paarist kiikest telefoni suunas ja mõnele sõnumile vastamisest saame veel aru – tänapäeva maailmas käib paratamatult suur osa suhtlusest ja infovahetusest läbi selle väikese piniseva vidina, mis röövib meie igast päevast tunde. Kuid esimesel kohtingul võiks ju selle kasvõi välja lülitada, kui muudmoodi ei saa, ja keskenduda uuele inimesele.

Räägib oma ekskallimast. Esimesel kohtingul!

Ühel hetkel on muidugi vaja oma endiseid kallimaid väiksemal või suuremal määral lahata, aga kindlasti mitte esimesel kohtingul. See on sulaselge märk, et uus inimene ei ole tegelikult veel uueks suhteks valmis, sest tema haavad ei ole paranenud. Sa ei soovi ju ometi esimesel kohtingul terapeuti mängida?

Ta tellib sulle sinu arvamust küsimata sulle süüa/juua

Kuidas peaks kohtingukaaslane esimesel kohtingul teadma, mida sa soovid? Kui ta otsustab juba niivõrd alguses sinu eest, on see suur ohumärk, mida kindlasti ei tohiks ignoreerida. Igaüks meist peaks oma valikutes ikka vaba olema.

Tal on kohutavad kombed

Kas siis lauakombed, räpasus või ropendav kõnemaneer – kui sa tunned juba poole kohtingu peal, et miski tema käitumises või olekus on sinu jaoks täiesti vastuvõetamatu, siis kuula oma sisetunnet. Inimest on raske muuta ja kui juba esimene kohting on niivõrd ebameeldiv, ei tasu järgmise peale oma kallist aega raisata.

„Unustas rahakoti koju” ja arve jääb täiesti sinu kanda

Vahel võib tõesti selliseid kentsakaid olukordi ette tulla ja kellel meist siis ei läheks kergelt närvilises olekus mõnikord midagi meelest? Võib ju andeks anda, aga kui ka ülejäänud kohting oli ebameeldiv, tekib paratamatult tunne, et ehk oligi kaaslane lihtsalt tasuta õhtusöögi peal väljas.

Vestlus keerleb sotsiaalmeedia ümber

Kui kohtingukaaslane ei oska rääkida mitte millestki muust kui Tinderist, Instagramist, postitustest ja südamekeste arvust, siis... Mida sa enam ootad? On aeg viisakalt ja väärikalt lahkuda ning mitte enam tagasi vaadata.

Ilmselge varjamine

Kui sa tunned juba esimesel kohtingul, et sinu eest varjatakse midagi olulist, näiteks tõelist suhtestaatust, või keerutatakse väga hariduse/töö teemadel, ei olegi vaja rohkem midagi öelda. Kes juba alguses valetab, teeb seda ka edaspidi.

Kohting või üheinimese monoloog?

Kohting on siiski kahe inimese vaheline sündmus. Kui sa aga pead terve aeg monoloogi kuulama ja sina teda üldse ei huvita, on samuti targem ühel hetkel lihtsalt viisakalt lahkuda. Kes tahab lõbusat monoloogi, vaadaku mõnda komöödiashow’d, aga kohtingul on selline käitumine pigem lubamatu.

Ilma alkoholita jutt ei jookse

Sellega oleme veel nõus, et vahel aitab väike pokaalike lõõgastuda ja pingeid maha võtta ning jutt hakkab sujuvamalt veerema. Kui aga kaaslane muudkui tellib jooke juurde ja jääb esimesel kohtingul silmnähtavalt švipsi, viitab see (kergele) alkoholiprobleemile. Sellist jama ei ole küll enda ellu vaja.

Flirtimine teiste potentsiaalsete kullakestega

Jookse. Ja ära vaata tagasi! Niivõrd lubamatu käitumine, et rohkem sõnu ei olegi vaja. Kuidas tuleb kellelgi üldse pähe kohtingul niimoodi käituda?

Allikas: Poosh