1. Unusta karastusjoogid

"Väldi kõiki suhkrurikkaid jooke, kuna need annavad "tühjasid kaloreid" ega täida tegelikkuses kõhtu. Suhkur võib mõjutada maksa ning toota kõhurasva."
Dr Dean Schillinger, California ülikooli sisemeditsiini osakonnast

2. Ära keskendu kaloritele

"Pidev kalorite lugemine on juba eos hukule määratud, sest sellega sa ei jälgi, kuidas toit mõjutab hormoone ja ainevahetust. Pööra kalorite asemel tähelepanu toidu kvaliteedile."
Dr David S. Ludwing, Harvardi meditsiinikooli toitainete professor

3. Pane rõhku lihtsusele

"Minu parim sõnum on süüa tervislikult ja teha mõõdukalt tugevat trenni. Tõeline katsumus on aga seda saavutada keskkonnas, mis näiliselt viib meid pidevalt valesse suunda."
Dr Stephen R. Daniels, Colorada lastehaigla peaarst

4. Kohanda oma kaalueesmärk

"Sea endale eesmärgiks, et parandad oma tervist ja saavutad psühholoogiliselt "õnnelike kaalu" ega sihi ebarealistlikku "ideaalkaalu", mis on enamike jaoks kättesaamatu."
Dr Jaideep Behari, Pittsburghi ülikooli meditsiiniprofessor

5. Pühendu muutustele

"Inimesed peavad saavutama mõttelaadi, et nad on valmis püsivateks muutusteks oma eluviisis. On mitmeid viise, kuidas lühiajaliselt kaalu kaotada, kuid vähesed pühenduvad pikaajaliselt."
Dr Michael Jensen, mittetulundusorganisatsiooni Mayo Clinic ülekaalu uuriv teadlane

6. Söö maitsvat toitu

"Sa vajad programmi, mis rahuldab isusid ja sisaldab samal ajal häid toitaineid. Nii ei tundu see tüütu dieedina. Nälg hävitab tahtejõu ning just see on põhjus, miks paljud dieedid kukuvad läbi."
Susan B. Roberts, iDiet kaalulangetusprogrammi looja ja toitainete professor Tufts ülikoolis

7. Leia tuge

"Tee väikesed püsivaid muudatusi. Tee neid perekonnana ja hoia kogu protsess positiivsena."
Dr Stephen Pont, Texases asuva Dell’i lase meditsiinikeskuse ülekaalulisuse osakonna juhataja

8. Hari end

"Süüdlaseks ei ole halvad otsused. Selleks on hoopis toksiline toidukeskkond, milles üleliigsed kalorid on kõikjal. Seniks kuni toidumaailm muutub, peavad kõik olema teadlikud, palju kaloreid nad tarbivad ja kust need tulevad ning seda eriti jookide ja maiustuste puhul, lisaks muudele kalorirohketele toitudele."
Dr Lawrence J. Appel, John Hopkinsi ülikooli kliinilise uurimise osakonna juhataja

9. Saa sõbraks mõõdukusega

"Inimene võib süüa peaaegu kõike, mida ta tahab, aga võti peitub koguses. Söö näiteks õhtusööki salatitaldrikult, selle asemel, et võtad siiski suure taldriku aga paned sinna vähem toitu."
Melinda L. Irwin, Yale’i ülikooli epidemioloogia professor

Allikas: Health