Sisekujundaja Agathe Lavaud kordab Féquet sõnu, lisades: “Prantsuse sisekujundust defineerib ebavõrdne ajatus.”

Tuhanded Instagrami postitused on ka märk sellest, et ükski Pariisi korter pole täiuslik ilma kuldse kolmiku: ”parquet, moulures, cheminée” ehk parketi, vanaaegsete liistude ja kaminata. “Kui sul on need olemas, siis kõik muu tuleb juba iseenesest,” väidavad eksperdid Sonia Assouly ja Laure Chouraqui.

Vogue Living toob välja viisid, kuidas oma kodu võimalikult prantslaslikuks kujundada:

1. Alusta hädavajalikust ehk too interjööri suured ja vanaaegsed peeglid, mis on asetatud näiteks kaminasimsile, tuhanded raamatud ja terrakotaplaadid, mida prantslased nimetavad tomettes’iteks. Lisaks sobita ruumidesse mõni uhkem mööbliese, näiteks Le Corbusier või Charlotte Perriandi loomingut.

2. Väldi klišeesid, näiteks Amélie Poulaini postreid ja aseta selle asemel köögiriiulile hoopis Le Creuset malmpott. Jah, see tähendab, et poster, millele on kirjutatud "La Vie En Rose" on samuti keelatud.

3. Võta aega ja ära pinguta üle, sest kõige olulisem on elegantsus ja tasakaal. Selle tasakaalu leidmine võtab aga aega, et leiaksid koju just õiged detailid, mis peegeldavad su armastust Prantsuse interjööri vastu.

4. Austa end ümbritsevat ja hoone ajalugu. Jah, Haussmanni stiilis hoone või mitte, kodu kujundades tuleb tahes-tahtmata arvestada ka sellega, millises majas sa elad.

5. Miksi erinevaid esemeid, mis on toodud kaasa reisidelt, leitud teise ringi kauplustest või ostetud disainermööblit müüvatest salongidest. Miksi ka omavahel sobivaid värvitoone ja erinevaid materjale, näiteks puitu ja vaske. Mis põhiline: kõik ei pea nägema välja liiga läbimõeldud.

Teiste sõnadega: "aie du plaisir avec ça!" (ehk lõbutse sellega!)

Jaga
Kommentaarid