18.12.2020, 17:00
Prantslased elavad selleks, et süüa! Milline on nende toidukultuur ja mida võiks neilt õppida?
Lisaks ka üks prantsusepärase pardi retsept jõulupühadeks!
Prantsusmaa on toidukultuuri allikas ja arendanud kokakunsti tipptasemeni. Prantslased elavad selleks, et süüa! Toit on neile elu ja elu on toit. Milline on nende toidukultuur ja mida võiks neilt õppida? Traditsioone tutvustab uue Tallinna Prantsuse restorani Brasserie 11 juhataja Kati Plaamus.

FOTO:
1. Toidukorrad
Nad alustavad päeva saia või saiakese ja kohvi, tee või kakaoga. Ei mingit muna, putru ega muud.
Lõuna on kõige tähtsam toidukord päevas. Selleks võetakse pisiavalt aega, et jõuaks nautida ja korralikult kõht täis süüa. Varutakse tund kuni poolteist. Võetakse kõik käigud (eelroog, pearoog, magustoit). Tihti toidu kõrvale ka pokaal veini.
Kuna lõuna on päris rikkalik, siis õhtusöök jääb meie mõistes päris hilja peale. Tüüpiliselt õhtustatakse alates 20.00. Eks neil on üsna pikad tööpaevad ka.
Tellijana saad lugeda ka neid artikleid:
Soovitame Sulle
Sisuturundus