Veekindel ripsmetušš

Nahahooldusspetsialist Kristi Shuba väidab, et ripsmetušid, mida on keeruline eemaldada, näiteks veekindlad tooted, mõjuvad ripsmekarvakestele väga halvasti ja võivad seeläbi põhjustada nende väljalangemist.

“Kauapüsivaid, veekindlaid ripsmetušše on raske eemaldada, kui sul pole väga head silmameigieemaldajat,” selgitab ta. “Kui aga silmameiki korralikult ära ei puhasta, on võimalik, et meik tungib karvakese kudedesse ja põhjustab silmapõletikke ning mõnel juhul ka karvakeste väljalangemist.”

Seega, kui tahad jätkuvalt veekindlat ripsmetušši kanda, tuleb investeerida ka suurepärasesse silmameigieemaldajasse, mis on spetsiaalselt selle piirkonna puhastamiseks mõeldud ning eemaldab meigi turvaliselt ja efektiivselt.

Raseerimiskreem

Karvaeemaldusekspert Sunny Choudhery väidab, et raseerimiskreemid põhjustavad nahale ebavajalikku ärritust, sest sisaldavad karmitoimelisi kemikaale ja on seetõttu tema silmis kõige hullemad tooted, mida oma nahale määrida.

Choudhery sõnul on palju paremad viisid karvaeemalduseks vahatamine ja niiditamine, mis põhjustavad küll pisut valu, aga see kaob kiiresti.

Meigieemaldussalvrätid

Nahahoolduseksperdi dr Uliana Gouti sõnul tekitavad niisked salvrätid nahale ebavajalikku stressi ning sisaldavad lõhnaaineid ja teisi koostisosi, mis põhjustavad nahale ebamugavust. "Sageli esineb peale mitmenädalast kasutamist punetust ja kipitust," selgitab Gout. "Nahabarjäär on nõrgenenud, võib esineda põletikke ja nahk on punane, hell ja jumestus ei näe enam nahal hea välja."

Ka kosmeetik dr Ross Perry sõnul pole niiskete salvrättide kasutamine hea idee. "Beebisalvrätid või niisked lapid eemaldavad nahalt vaid väikese koguse meiki ja mustust ning tegelikult nühid nendega meigi veel sügavamale nahakihtidesse," räägib ta. "Salvrätid on paremad kui meigi näole jätmine, aga ainult nendest ei piisa, et nahka tervena hoida."

Muuseas võivad ekspertide sõnul tekkida nahale põletikulised vistrikud ja muud probleemid, mistõttu soovitavad nad kasutada vedelaid puhastusvahendeid või -kreeme, mis eemaldavad nahalt mustuse ja hoiavad poorid puhtana.

SPF päikesekaitsefaktorit sisaldavad jumestuskreemid

Eksperdid väidavad, et kuigi SPFi sisaldavad meigitooted on head, on oluline mõista, et vaid neist ei piisa naha kaitsemiseks. "Kui ettevõtted SPFi toodetes testivad, kannavad nad nahale paksu kihi, aga reaalsuses jumestuskreemi kasutades kasutame vaid väikest kogust sellest, mida naha kaitsmiseks vaja oleks," hoiatab dr Perry. "Lisaks on mure selles, et jumestus kipub maha kuluma ja siis kaotad ka selle vähese kaitse."

Dr Perry sõnul tuleks veenduda, et tootes oleks nii UVB kaitse, mis hoiab ära päikesepõletuse ja melanoomi, aga ka UVA kaitse, mis hoiab nahka kortsukeste ja enneaegse vananemise eest. "Jumestustoodetes see sageli nii ei ole, mistõttu oleks hea kasutada peale näokreemi nahale kandmist ka SPFi sisaldavat päikesekaitsetoodet. Seejärel lasta sel sügavale nahakihtidesse imenduda ja alles siis lisada jumestuskreemi, mis sisaldab lisa SPF kaitset."

Matistava efektiga huulepulgad

Matistavate huulepulkade hea külg on see, et need püsivad sageli kauem huultel, aga enamik neist on ka nahka kuivatava toimega, mistõttu on neid pikalt ebamugav kanda. Kui sul on loomulikult kuivad huuled, tuleks nende huulepulkade kasutamisest täielikult hoiduda, aga kui seda siiski teha soovid, tasub enne kanda huultele niisutavat palsamit (mis ei sisalda omakorda kuivatavaid koostisosi nagu alkoholi).

Koorivad tooted

Samuti ei soovita nahahoolduseksperdid kasutada näonahal karmitoimelisi koorivaid tooteid, sest need võivad põhjustada nahaärritusi ja põletikke.

Pikaajalisel kasutusel võivad need põhjustada lausa jäädavaid kahjustusi, seega, kui nende kasutamist siiski jätkad, kasuta korraga vaid väikest kogust toodet ja piira koorimist ühele korrale nädalas.

Allikas: Daily Mail