Küsi endalt, kui näljane sa tegelikult oled

Mõtle, kas sööd sellepärast, et oled tõesti näljane või pigem harjumuse ja emotsiooni tõttu. Kui saad aru, mida su keha tegelikult vajab, oled astunud esimese olulise sammu.

Tee pause

Kui tunned, et stress ajab sööma, pane käesolevad tegevused korraks kõrvale ja tee väike paus. Võid minna väikesele jalutuskäigule õue või kõndida kontoris ringi. Tegevuse muutmine mõjutab meie mõtteid ja aitab stressi ajutiselt eemale peletada.

Varu tervislikke toiduaineid

Kindlasti oled kuulnud, et mis silma alt ära, see ka mõttest ära. Sama põhimõte kehtib toidu kohta: kui koged stressirohket perioodi, varu koju köögivilju, pähkleid ja avokaadot, et oma energiataset tõsta ja rämpstoidu söömist vältida.

Ära koonerda unega

Emotsionaalne söömine lööb tihti välja perioodil, mil unerütm on paigast ära ja unetunde jääb väheseks. Hoolitse selle eest, et magaksid igal öösel vähemalt seitse kuni kaheksa tundi.

Joo piisavalt vett

Vee joomine on oluline kogu aeg, kuid muutub eriti tähtsaks stressirohkel perioodil. Tihti, kui arvame, et oleme näljased, kannatame tegelikult hoopis vedelikupuuduse käes.

Allikas: PureWow