Eelmine aasta oli ilmselt meie kõigi elus pisut tavapärasest erinev, nii ka minul. Teatrid olid suletud ja tekkis aega sukelduda harrastuste ilma. Kui kogu mu meespere oli juba sokid jalga saanud aga minu kudumisind kaugeltki vaibunud ei olnud, siis plahvatas mul idee, mis hoiab mind inspireeritud seisundis juba mitmendat kuud.

Vaadates sügavamalt sisse oma lõngavarudesse, leidsin sealt Peruu reisilt kaasa toodud beebialpaka lõngakerad ning siis vilksatas pähe mõte, et võiks kududa paari sokke, mis meenutab mulle seda vägevat reisi ... ja siis hakkas idee paisuma ja kerima ja kasvama ning jõudis punkti, kus juba sain kokkuleppe Varrakuga, et sügis-talvel 2021 annan ma välja sokimustrite raamatu, kus sees värvid, valgused, mustrid, muljed minu rännakutelt (nt. Hiina, Myanmar, Boliivia, Brasiilia, Kreeka jne). Kujundajana haarasin kampa Katre Rohumaa Tallinna Linnateatrist, kes tegutseb seal graafilise disainerina.

See on väga väestav tunne, kui äkki nagu lapsepõlve tetrisemängus kõik erikujulised klotsid ootamatult õigesse auku asetuvad. Nii praegu minu raamatuga näib ka minevat. Hooandjate abi palun ma eelkõige selletõttu, et soovin oma raamatu vormistada natuke enamaks kui lihtsalt käsitööraamatuks/õpikuks. Õpetada ma ka kindlasti kedagi ei soovi, sest suurepäraseid käsitöö harrastajaid on meil Eestis õnneks hulgaliselt, küll soovin inspireerida ja märkama suunata. Kaante vahele saavad nii reisfotod, sokimustrid, muljed, kui ka värvilehed, kus raamatu kasutaja ise võib minu ideed edasi arendada. Et tegemist oleks nii reisi-, inspiratsiooni-, käsitöö-, värvi- kui kunstialbumiga."

Selleks, et anda natuke aimu oma ettevalmistustest, jagas Kersti ka fotosid juba tehtud töödest ja protsessist, millega saab tutvuda SIIN. Muuseas saabki Hooandja lehel ka Kersti tegemistele hoogu anda.

"Olen väga põnevil, kuidas läheb minu projektil, kui olen täna teie ees hoo soovija rollis. Hoogu andnud olen varemalt ise nii mõnelegi ideele ja alati teinud seda suure rõõmuga," lisab Heinloo. "Tänutäheks hooandmise eest luban sulle, et saad kingiks vaid hoole ja armastusega loodud väärtusi."

Jaga
Kommentaarid